ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
Ε.Π. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  
Νέος Κατάλογος Προμηθευτών 2019
προσκλησεις
ενταξεις
υποστηρικτικό υλικό
Ευρωπαική ένωση
ΕΣΠΑ
Περιφέρεια στην πράξη

Η καμπάνια “Europe in my Region 2017” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2017 (#EUinMyRegion) είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία επικοινωνίας που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο να ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακαλύψουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους. Συμμετέχουν πάνω από 20 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει στην καμπάνια «Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2017» με δύο εκδηλώσεις/έργα, τη 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) και τον 3ο Δρόμο Υγείας και Αλληλεγγύης στο Κιλκίς.

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και συγκεντρώνει εκατοντάδες εκδότες, συγγραφείς, μεταφραστές, λογοτεχνικούς πράκτορες, δημοσιογράφους, βιβλιοπώλες, βιβλιοθηκονόμους, ιδρύματα, φορείς και οργανισμούς για το βιβλίο από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, τη Δυτική Ευρώπη, τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και απ’ όλο τον κόσμο. Μια ανοιχτή πρόσκληση από τον κόσμο του βιβλίου προς το αναγνωστικό κοινό που την αγκαλιάζει χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερο (το πιστό κοινό της ξεπερνά τις 55.000) η Έκθεση κατατάσσεται πλέον στους κορυφαίους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας.

Η φετινή 14η ΔΕΒΘ θα πραγματοποιηθεί 11-14 Μαΐου 2017 στο διεθνές συνεδριακό & εκθεσιακό κέντρο Θεσσαλονίκης (Helexpo), στα περίπτερα 13 & 15. Είναι ένα γεγονός με πολυποίκιλο διεθνή χαρακτήρα, πολιτιστικό, μορφωτικό/εκπαιδευτικό, επαγγελματικό, και αναπτυξιακό, με σημαντικές ωφέλειες για την περιφερειακή και τοπική οικονομία. Το έργο είναι  ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Ο Δρόμος Υγείας και Αλληλεγγύης είναι μια διοργάνωση που πραγματοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια στο Κιλκίς και συνδιοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, τον δήμο Κιλκίς και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης».

Ο φετινός 3ος Δρόμος Υγείας και Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 και περιλαμβάνει δύο διαδρομές 10 και 5 χλμ, έναν λαϊκό περίπατο και βιωματικές δράσεις. Κύριοι στόχοι της διοργάνωσης είναι α) η ανάπτυξη του αισθήματος της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής μέσα από τη λαϊκή άθληση με τη συμμετοχή όλων και την προώθηση ιδανικών και θεμελιωδών αρχών όπως της ισότητας, της άκριτης αποδοχής του άλλου και του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης, β) η ανάπτυξη αισθήματος συνύπαρξης στη βάση της άρσης του ρατσισμού, γ) η προώθηση της κίνησης των ατόμων και καταπολέμηση των αποτελεσμάτων της καθιστικής ζωής στο πνεύμα της πρωτοβουλίας της Ε.Ε. για την εβδομάδα κινητικότητας http://moveweek.eu  και δ) η ευαισθητοποίηση σε ζητήματα αναπηρίας

Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «ΚΔΗΦ-ΑΜΚΕ Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» που είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Περισσότερες πληροφορίες για την καμπάνια «Η Ευρώπη στην περιοχή μου» και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτήν, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://www.espa.gr/el/Pages/EuropeinMyRegion2017.aspx .

helpdesk
espa
Ηλεκτρονική εκπαιδεύση
ανοιχτη προσκληση
ηλεκτρονικο έργο για την επιβλεψη τεχνικών έργων
στρατηγική καταπολέμησης απάτης
newsletter
RIS-3
προγραμματική περίοδος 2017-2013
καταγγελίες για συχρηματοδοτουμενα έργα
διαυγεια
ΚΠΜ