ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
Ε.Π. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  
Έγκριση Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία» 2021-2027 από την Ε.Ε.
προσκλησεις
ενταξεις
υποστηρικτικό υλικό
Ευρωπαική ένωση
ΕΣΠΑ
Περιφέρεια στην πράξη

«Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Έργα που κάνουν τη ζωή μας καλύτερη»

Έκθεση Φωτογραφίας: «ΧΤΕΣ . ΣΗΜΕΡΑ . ΑΥΡΙΟ»

7 Νοεμβρίου 2017

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017, στο περιθώριο της 3ης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, διοργανώθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – κορυφαία εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με θέμα: «Η Πολιτική Συνοχής στην Κεντρική Μακεδονία. Έργα που κάνουν τη ζωή μας καλύτερη». Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Διευθυντής της περιφερειακής μονάδας Ελλάδα-Κύπρος της Γενικής Διεύθυνσης (ΓΔ) Περιφερειακής Πολιτικής & Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Willebrordus Sluijters, οι Υπεύθυνοι Προγράμματος της ΓΔ Περιφερειακής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Θάνου και της ΓΔ Απασχόλησης, κ. Γιώργος Κιρμιζίδης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από οπτικοακουστική Έκθεση Φωτογραφίας στην οποία παρουσιάστηκαν έργα των τελευταίων 20 χρόνων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που συγχρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στόχος της εκδήλωσης ήταν μεταξύ άλλων η παρουσίαση των επιτευγμάτων των συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων στην Κεντρική Μακεδονία, αλλά και η διαδραστική επικοινωνία των παρευρισκόμενων με τους ομιλητές.

Η εκδήλωση ήταν ανοιχτή στο κοινό και είχε μεγάλη προσέλευση. Το βήμα που δόθηκε στους προσκεκλημένους για ερωτήσεις και τοποθετήσεις προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς τους δόθηκε η ευκαιρία για απευθείας επικοινωνία με τους διακεκριμένους ομιλητές. Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, για την ποιότητα τόσο της εκδήλωσης όσο και της συζήτησης που ακολούθησε. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν videos για τα 60 χρόνια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και για επιλεγμένα συγχρηματοδοτούμενα έργα στην Κεντρική Μακεδονία, με μαρτυρίες από τους «χρήστες» των έργων και με έμφαση στα αποτελέσματα και τις ωφέλειες για την καθημερινότητα των πολιτών.

Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι ξεπέρασαν τους 250, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την υψηλής ποιότητας Έκθεση, με φωτογραφίες και videos έργων που αποτύπωναν την μακρόχρονη παρέμβαση της Πολιτικής Συνοχής στην Κεντρική Μακεδονία και οι οποίες κάλυπταν την πλειοψηφία των τομέων παρέμβασης (αστική ανάπτυξη, πολιτισμός & τουρισμός, μεταφορές & δίκτυα, εκπαίδευση, υγεία & πρόνοια, περιβάλλον, έρευνα & τεχνολογία, αγροτική ανάπτυξη). Η Έκθεση Φωτογραφίας έχει πλέον μόνιμο χαρακτήρα, καθώς εκτίθεται στο νέο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

espa covid
espa
Ηλεκτρονική εκπαιδεύση
ανοιχτη προσκληση
ηλεκτρονικο έργο για την επιβλεψη τεχνικών έργων
στρατηγική καταπολέμησης απάτης
newsletter
RIS-3
προγραμματική περίοδος 2017-2013
καταγγελίες για συχρηματοδοτουμενα έργα
διαυγεια
ΚΠΜ